FAQ

Visie​

De mensheid richt zich steeds meer op technologische vooruitgang en de snelheid van het moderne leven ligt hoger dan ooit. Het lijkt erop dat we daarbij steeds minder in staat zijn om onze interne stabiliteit te bewaren. En we hebben niet alleen te maken met onze eigen individuele problemen, onze samenleving wordt geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van milieu, politiek, sociaal, economisch, fysiek en relationeel.

Om met de snelle veranderingen en de stressfactoren om te kunnen gaan, dienen we onze visie, onze waarden en onze focus te verschuiven naar wat er echt toe doet. Bijvoorbeeld meer menselijke verbinding creëren, opnieuw leren luisteren naar de wijsheid van ons lichaam en geest en om duurzame oplossingen voor ontwikkeling te vinden. Een heel belangrijke stap in dit proces is het brengen van bewustzijn, inzicht en praktische tools voor het verwerken van trauma, aangezien het een van de hoofdoorzaken is van lijden, conflicten en bewustzijnscrisissen.

Missie

TouchStudio is een bezielde praktijk die met lichaamsgerichte therapie werkt aan de heronderhandeling van trauma en de aanpak van chronische stress.

Het wordt geïnspireerd door de kernwaarden respect, integriteit en inclusie.

Het ondersteunt en leert mensen om zich opnieuw te verbinden met hun intrinsieke capaciteiten om te herstellen en te helen. En zo kunnen mensen niet alleen een diep gevoel van levensdoel en vervulling vinden, maar ook een positieve inspiratie voor anderen worden.

Wat is Somatic based therapy?

Somatic based therapy verwijst naar een verzameling lichaamsgerichte methodes of benaderingen die holistisch zijn.

De verbinding tussen lichaam en geest is essentieel om psychologische en fysiologische informatie te verwerken.

Een lichaamsgerichte benadering van traumatherapie gebruikt als hulpmiddelen: psycho-educatie en je bewustzijn van je innerlijke wereld. Dit gebeurt praktisch door het waarnemen van lichaamssensaties en zintuiglijke indrukken, het ontwikkelen van inzichten en het voelen van emoties in het lichaam, het bewust zijn van gedragingen. Of door beweging, of soms door aanraking van jezelf of door de therapeut met instemming.

Het gebruik van aanraking is om ervaringen in het zenuwstelsel te sturen en te leren containen. Er zijn zeer specifieke protocollen om aanraking als interventiemiddel te gebruiken.

Sommige benaderingen zijn het beste om shock trauma te verwerken en andere zijn het beste om met ontwikkelingstrauma te werken.

Het ondersteunt en leert mensen om zich opnieuw te verbinden met hun intrinsieke capaciteiten om te herstellen en te helen. En zo kunnen mensen niet alleen een diep gevoel van levensdoel en vervulling vinden, maar ook een positieve inspiratie voor anderen worden.

Wat is therapie bij TouchStudio?

Het is gezamenlijk werk. Samen creëren we een veilige sfeer om een proces van innerlijke transformatie te starten. Een plek waar we elkaar kunnen ontmoeten op zielsniveau. Het is een heilige ruimte in de tijd.

We scheppen helderheid, ontrafelen bewustzijn, verwerken moeilijkheden en vinden nieuwe perspectieven.

De lichaamsgerichte benaderingen helpen je om de dingen vanuit een dieper en hoger perspectief te zien.

Zo leer je zonder angst te zien wat moeilijk is. Je zult je voorzichtig realiseren dat je kunt leren en geschenken kunt vinden die verborgen liggen in trauma. En ja, je kunt groeien. Loskomen. En verder komen in je leven.

Mijn therapiesessies zijn op maat gemaakt.

Dit betekent dat ik ieder persoon als uniek zie. Er is niemand zoals jij en er zal niemand zijn zoals jij.

 

Wat kan je verwachten in jouw proces?

We besteden voldoende tijd om helder te krijgen wat je wil.

Ik nodig je uit om je bewustzijn naar jezelf te brengen, en daarbij aanwezig te zijn.

Ik leer je basisvaardigheden om te aarden en te centreren in je lichaam.

Ik leer je hoe je toegang kunt krijgen tot je innerlijke en uiterlijke hulpbronnen, hoe je ze kan gebruiken en hoe je bewust kan worden van de sensaties in je lichaam.

Indien nodig, leer je hoe je je emoties in je lichaam kan ervaren en ontwikkel je een groter vermogen om te voelen zonder daarbij overweldigd te raken.

Hoe ga je vooruit in je leven met therapie?

Idealiter heeft de therapeutische relatie een duidelijk begin- en eindpunt.

  1. Vraag jezelf af wat je uit de therapie wil halen?
  2. Committeer je tot een bepaalde frequentie van sessies, in functie van wat nodig is voor jouw proces.
  3. Wees bereid om nieuwe dingen te leren. Werk aan de zaken die lastig voor je zijn op je pad.
  4. Neem vanuit een diep doorvoelde plek in jezelf betere beslissingen en zet concrete stappen in je dagelijks leven.
  5. Beslis wanneer het moment is aangebroken om te stoppen met de therapie en met meer vrijheid verder te gaan in je leven.

Wat therapie niet is …

Leugens en halve waarheden vertellen.

Een snelle oplossing.

Klagen over anderen.

Praten en praten zonder het vermogen tot zelfreflectie.

Emoties uiten en daarbij niet bereid zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor de achterliggende emotionele kwetsuren.

Afhankelijk worden van de therapeut.

De autoriteit van de therapeut aanvallen of op de proef stellen.

Voor wie?

Voornamelijk voor professionals, voor expats en voor iedereen die klaar is om de diepte in te gaan in zijn groeiproces.

Prijzen

Sessions

90 EUR per sessie (60 min)

Deze prijs is overeenstemming met de criteria van EASE – European Association for Somatic Experiencing), mijn internationale werkervaring en mijn accreditaties voor leersessies en supervisies voor therapeuten in opleiding.

Annulaties

Het is altijd mogelijk dat je een sessie moet annuleren, dat is op zich geen probleem, maar we vragen je wel dit minstens 24 uur op voorhand te doen.

Indien je later annuleert vraag ik 50% van de prijs van een sessie als annulatie-vergoeding. Als je niet annuleert rekenen we het volledige bedrag aan.
Adressen

vrijdag en zaterdag

Rue Mareyde 35, 1150 Woluwe-St-Pierre/ Bruxelles.

maandag tot donderdag

Koninklijkelaan 26, 2600 Antwerpen-Berchem

Wat gebeurt er bij de eerste afspraak voor therapie?

Wanneer je een eerste sessie boekt, krijg je per e-mail een intakeformulier toegestuurd dat je moet invullen en terugsturen. Deze eerste sessie is een gelegenheid voor ons om elkaar te ontmoeten. We onderzoeken welk onvervuld verlangen of welke behoefte je naar therapie brengt en wat je uit onze sessie zou willen halen. De tweede stap is beslissen of we allebei een match zijn om verder samen te werken. Als we het eens zijn om samen te werken, stellen we een therapeutisch contract op, inclusief regelmatige afspraaktijden en het tarief. Het is ook een gelegenheid voor mij om alle vragen of zorgen te beantwoorden die je hebt over het proces van Somatic based therapies en de verschillende benaderingen om te werken met shocktrauma, ontwikkelingstrauma en de belichaming van emoties.

Een afspraak maken voor therapie

Om een eerste afspraak te maken kun je me mailen op info@touchstudio.be. Je kunt me ook bellen op +32 (0)484.713.900. Als ik je telefoontje niet kan aannemen, ben ik wellicht in een sessie ben of begeleid ik een training. Laat dan een bericht achter met je telefoonnummer en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Alle gesprekken en e-mails worden vertrouwelijk behandeld.