TouchStudio

Integral Somatic Psychotherapy ™ – ISP

Price

Sessions

90 EUR per session of 60 minutes.

Cancellation policy:

It is always possible that you need to cancel a session, which is not a problem in itself, but we kindly request that you do so at least 24 hours in advance. If you cancel later, I will ask for a 50% cancellation fee based on the session price. If you do not cancel, the full amount will be charged.

Info & Registratie

Practice addresses:

Every Wednesday and Saturday.

Avenue Paul Hymans 99/Hymanslaan 99, 1200 Woluwe-Saint-Lambert; Brussel.

On Monday, Tuesday, Thursday, and Friday.

Koninklijkelaan 26, 2600 Antwerpen (Berchem)

Contact

Integral Somatic Psychology™ (ISP™) is een holistische benadering om therapeutische resultaten te verbeteren door middel van de belichaming van alle aspecten van onze menselijke ervaring, inclusief het spirituele aspect, dat in veel traditionele psychologische methoden niet wordt meegenomen.

Integral Somatic Psychology werd ontwikkeld door Raja Selvam, PhD. Het is een allesomvattende benadering van de ervaring van belichaming. Het is gebaseerd op zowel de Westerse, Jungiaanse als Oosterse psychologie. Het wordt momenteel onderwezen in tal van landen in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Integrale Somatische Psychologie is niet de zoveelste klassieke benadering van therapie. Het is de aanvullende modaliteit die de effectiviteit van elke therapeutische methode vergroot: lichaamsgerichte, energetische, psychotherapeutische, medische, sociale en spirituele therapieën en praktijken.

Waarom is het werken met emoties via belichaming zo belangrijk?

“Het opbouwen van de capaciteit om moeilijke emotionele ervaringen te verdragen, is één aspect van het werken met emoties, en het is uiterst belangrijk voor de psychologische gezondheid” Stolorow, Brandchaft en Atwood (1995).

Wat de aard van een overweldigende ervaring of situatie ook is, het is moeilijk omdat de emotionele toestand ondraaglijk is.

Emoties worden belichaamd wanneer ze over een groter gebied in de hersenen worden gegenereerd en onze lichaamsfysiologie erbij wordt betrokken.

Wanneer dit gebeurt, is er een grotere capaciteit om emoties te verdragen en erbij te blijven, ook voor een langere periode.

Dan hebben de hersenen namelijk meer informatie in de vorm van emotiemoleculen (opioïden, neuropeptidereceptoren, elektrische en neurochemische neurotransmittoren, enz.). Hoe meer tijd we besteden aan het verwerken van emoties, hoe meer we alle aspecten van ons leven en onze ervaring kunnen verbeteren.

Hoe werkt Emotionele belichaming?

Belichaming heeft te maken met onze innerlijke gevoelde ervaring in het lichaam.

We gebruiken de 4 aspecten van belichaming:

1.De emotionele ervaring in het lichaam uitbreiden en verdiepen.

2.Tolereren van de emotionele ervaring in het lichaam. Hier zal je inzicht krijgen in je aangeboren weerstanden tegen alle onplezierige ervaringen, ze doorwerken en psychologische weerstanden leren oplossen.

3.De oorspronkelijke situatie die moeilijk was beter begrijpen. Je zult helderder denken en heldere inzichten krijgen.

4.Harmonieuzer handelen in relatie tot de ervaring.

Wat leer je in deze sessie?

Je hebt een grotere capaciteit om ongemakkelijke emoties (zoals angst, paniekaanvallen, jaloezie, boosheid, verdriet, schaamte, schuld, eenzaamheid, hopeloosheid, dissociatie en instorting) te verdragen.

·Leren emoties te verwerken via lichaamservaring (door beweging, ademhaling en zelf-aanrakingstechnieken).

·Leren hoe je verschillende delen van je hersenen kunt reguleren.

·Voelen van verschillende emoties en leren hoe je innerlijke organen in balans kunt brengen: lever, hart, milt, enz.

·Oefenen van de 4 aspecten van emotionele belichaming.

·Leren werken met de individuele en collectieve lagen van bewustzijn.